Reparatie
Over ons
Apparaten
Steden
NL
NL

Wat te doen als je iPad niet oplaadt

23 jul 2024 door Joost Van der Giessen
Wat te doen als je iPad niet oplaadt? | Mr Again - Go fix it

 

Ervaar je problemen met het opladen van je iPad? Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, van een defecte oplader tot problemen met de oplaadpoort. Deze uitgebreide gids biedt oplossingen om je apparaat weer werkend te krijgen.

 

Stapsgewijze probleemoplossing
 

Stap 1: Controleer de oplader en kabel

Gebruik een alternatieve oplader en kabel die compatibel zijn met jouw iPad om uit te sluiten dat het probleem bij deze accessoires ligt. Zorg ervoor dat deze geen zichtbare beschadigingen hebben en schoon zijn.

 

Stap 2: Inspecteer de oplaadpoort

Vuildeeltjes en stof kunnen de verbinding tussen jouw oplader en iPad verhinderen. Reinig de poort zorgvuldig met een zachte, droge borstel of een niet-metalen voorwerp.

 

Stap 3: Herstart je iPad

Een eenvoudige herstart kan effectief kleine softwarestoringen verhelpen die het opladen belemmeren.

 

Stap 4: Update je iOS

Controleer of jouw iPad de laatste softwareversie heeft. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update en installeer indien beschikbaar een update.

 

Stap 5: Reset de software

Reset de instellingen van jouw iPad zonder persoonlijke gegevens te verliezen door naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in te gaan en Herstel alle instellingen te selecteren.

 

Stap 6: Oplaadpoort vervangen

Als bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, overweeg dan de oplaadpoort te laten vervangen door een gekwalificeerde technicus.

 

Veelgestelde vragen
 

Wat moet ik doen als mijn iPad nog steeds niet oplaadt na het volgen van deze stappen?

Neem contact op met Apple Support of boek voor verdere diagnose en mogelijke reparatie hier een gratis afspraak bij een reparateur bij jou in de buurt.


Kan ik de oplaadpoort zelf vervangen?

Dit wordt niet aanbevolen tenzij je ervaring hebt met het repareren van elektronische apparaten. Onjuiste reparatie kan verdere schade veroorzaken. 


Hoe lang duurt het vervangen van een oplaadpoort?

Dit varieert, maar meestal duurt het een paar uur tot een dag, afhankelijk van de serviceprovider. Bekijk actuele reparatie tijden van reparateurs bij jou in de buurt op Mr Again via deze link

 

Volg deze uitgebreide gids om problemen met het opladen van jouw iPad op te lossen. Regelmatig onderhoud en het bijhouden van software-updates zijn cruciaal voor het behouden van de functionaliteit van jouw apparaat. En kom je er echt zelf niet meer uit. Maak dan een gratis afspraak met een reparateur bij jou in de buurt via Mr Again en geniet altijd van de beste prijzen en garantie en voorkom onnodig wachten. 

 

Go fix it!